Zonnepark Colusdijk BV

Over ZPC en partners

OVER ZPC EN PARTNERS

Over Zonnepark Colusdijk BV

Zonnepark Colusdijk BV (hierna: “ZPC”) wil een mooi en multifunctioneel zonnepark bouwen aan de Colusdijk in Nederweert. ZPC is een speciaal voor dit project opgerichte vennootschap. De oprichters van ZPC zijn de Nederlandse ontwikkelaar Duurzame Ontwikkelingsmaatschappij Holland BV en het gerenommeerde Deense bedrijf European Energy AS. Deze beide partijen zijn ieder 50% aandeelhouder in ZPC.

Voor meer informatie over ZPC en het zonnepark aan de Colusdijk, neem contact met ons op.

ZPC en partners

Logo DOH_2022 WEB

Over Duurzame Ontwikkelingsmaatschappij Holland

Duurzame Ontwikkelingsmaatschappij Holland BV (hierna: “DOH”) is een ontwikkelaar van zonneparken. Naast het project aan de Colusdijk in Nederweert is DOH op meerdere plekken in Nederland in gesprek om nieuwe duurzame energieprojecten te mogen ontwikkelen en bouwen. Los van het ontwikkelen van een zonneweide kijkt DOH ook naar het ontwikkelen van “agri-pv” zonneparken, waarbij een zonnepark en een agrarisch gebruik van de grond gecombineerd wordt. Een voorbeeld is het plaatsen van zonnepanelen boven fruitbomen. Ook kijkt DOH naar de combinatie van batterijen en een zonnepark. DOH is opgericht door Willie Ambergen, Rik de Jong en Harry Laurent. Met z’n drieën zijn zij ook voor ZPC de mannen die de ontwikkeling van het zonnepark in Nederweert trekken en begeleiden.

Grote zonneparken bestaan in Nederland nog niet zo lang. Pas 6 jaar geleden werd in Delfzijl het eerste grote zonnepark van Nederland van 30 ha opgeleverd. DOH is blij dat twee van haar mensen destijds al betrokken waren bij dit eerste grote zonnepark. DOH is dus al een “oudere rot” in deze jonge bedrijfstak.

Voor meer informatie over DOH, bekijk de website van DOH: www.dohbv.nl.

Over European Energy AS

Anders dan in Nederland wordt in Denemarken al jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling van zonneparken en windparken. Waar we in Nederland ongeveer 20% van de energie opwekken met wind- en zonne-energie, wordt in Denemarken al meer dan 60% van de energie hiermee opgewekt. Denemarken loopt daardoor in kennis en ervaring ver voor op Nederland. Daarom is ZPC blij dat ze kan samenwerken met het Deense European Energy AS (hierna: “EE”). EE heeft sinds 2004 ervaring in het ontwikkelen, bouwen, financieren, exploiteren, onderhouden en renoveren van wind- en zonneparken. Dat doen ze in vele Europese landen, Noord- en Zuid-Amerika en ook in Australië. Vanuit EE is Simon Gerling de contactpersoon voor de Nederlandse ontwikkelingen van EE.

Voor meer informatie over EE, bekijk de website van EE: www.europeanenergy.com.

Logo ZPC-Mob