Zonnepark Colusdijk BV

Onze mensen

ONZE MENSEN

Ons team

Willie Ambergen van DOH

Willie Ambergen

    06 53 70 93 57
    willie@dohbv.nl
    Willie Ambergen

Willie Ambergen (1958) is binnen DOH en binnen ZPN vooral bezig met de interne bedrijfsorganisatie, projectfinanciering en de strategische ontwikkeling van DOH. Samen met Harry Laurent beoordeelt hij projecten op hun financiële haalbaarheid. Daarnaast doet hij samen zijn collega Rik de Jong en Harry Laurent het overleg met gemeentes, netwerkbeheerders en andere stakeholders.

Willie heeft fiscale economie gestudeerd in Groningen en was jarenlang partner op een internationaal Zuidas advocatenkantoor.

Willie woont in Houten en heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd is Willie een fervent zeezeiler en een actief roeier.

Willie heeft al heel lang een oprechte interesse voor duurzame energie. Willie wil daarbij bevlogenheid wel steeds combineren met een zakelijke invulling. 20 Jaar geleden heeft hij daarom met vrienden al twee windmolens gebouwd en geëxploiteerd. Toen de kans voorbij kwam om weer opnieuw actief te worden in de duurzame energiewereld heeft Willie daar direct “ja” tegen gezegd.

Rik de Jong (1957) is binnen ZPC samen met Harry Laurent verantwoordelijk voor acquisitie, contacten met overheden, stakeholders en adviseurs.

Rik heeft inmiddels 10 jaar ervaring met de wereld van zonneparkontwikkeling en heeft daardoor veel ervaring en een groot netwerk in deze branche.

Voor ZPC heeft Rik al 2 zonneparken in Noord-Groningen ontwikkeld, waaronder het eerste grootschalige zonnepark van Nederland (30ha in Delfzijl; opgeleverd in 2016).

Rik is opgeleid tot jurist, maar werd al snel ondernemer in de verzekeringssector met een assurantiekantoor in Utrecht. In 2012 gooide hij het roer om en werd onafhankelijk duurzaam ontwikkelaar.

Rik woont in Doorn en heeft 3 kinderen. Zijn wijnclub en lange wandelingen in de bossen met zijn hond inspireren hem.

Rik de Jong van DOH

Rik de Jong

06 53 59 12 58     
 rik@dohbv.nl   
Rik de Jong   

Harry Laurent

Harry Laurent

    06 11 35 88 60
    harry@dohbv.nl
    Harry Laurent

Harry Laurent (1973) is samen met zijn collega Rik de Jong dagelijks actief met de operationele ontwikkelingsactiviteiten van DOH en ZPN. Harry zoekt vooral naar nieuwe locaties en onderzoekt deze op de geschiktheid en financiële haalbaarheid. Harry overlegt met adviseurs over het technisch ontwerp van het zonnepark, verzorgt het contact met de omwonenden en onderhoud de dialoog met partijen zoals het Limburgs Landschap en het Waterschap Limburg.

Na zijn technische studie en tijdens een postacademische opleiding vastgoedkunde is Harry 15 jaar als zelfstandig vastgoedontwikkelaar werkzaam geweest. In deze vastgoedtijd werd Harry zich al bewust van de noodzaak om vastgoedprojecten “duurzaam” te bouwen. In zijn vastgoedtijd heeft Harry de voor DOH en ZPN zeer relevante kennis en ervaring opgedaan met acquisitie van locaties, ruimtelijke procedures en ontwikkelingstrajecten.

Harry woont in Sambeek en heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd is hij een enthousiast roeier.

Onze Deense collega

Simon Gerling is geboren in Flensburg in Duitsland. Zijn opleiding heeft hij grotendeels in Duitsland genoten, maar voor zijn bacheloropleiding is hij naar Maastricht gegaan. Simon spreekt en schrijft uitstekend Nederlands. Het grootste deel van zijn carrière heeft hij gewerkt voor EE. Vanuit EE in Denemarken is Simon verantwoordelijk voor de technische ondersteuning en financiering van EE’s duurzame ontwikkelingsinitiatieven in Nederland.

Simon-Gerling

Simon Gerling

+45 50 321467     
 sig@europeanenergy.dk   
Simon Gerling   

Logo ZPC-Mob